Miten oma parisuhde voi arjen haasteiden keskellä? Siitä voi ottaa selvää Tampereen seurakuntien perheneuvonnan Pari Tunnetta -verkkokurssin avulla.

Perheneuvonta halusi tänä keväänä uudista Tunnekeskeisen parisuhdekurssin sisältöä. Uudistettu Pari Tunnetta -kurssi sisältää nyt yhdeksän elämänmakuista esimerkkitarinaa videoiden muodossa. Kurssin pariskuntaa esittävät näyttelijät Karoliina Blackburn ja Jyrki Mänttäri.

Kurssin tarkoituksena on kehittää parin tunneyhteyttä ja antaa välineitä ristiriitojen käsittelemiseen. Materiaali auttaa lisäämään ymmärrystä omasta parisuhteesta sekä parantamaan läheisyyttä.

Teemoina ovat mm. rakkaus ja kiintymys, kielteisen kehän tunnistaminen ja pysäyttäminen, arkojen asioiden ja niihin liittyvien tunteiden tunnistaminen, menneisyyden merkityksen näkeminen, pelkojen ja tarpeiden jakaminen, loukkausten anteeksi antaminen, seksuaalisuus sekä rakkauden ylläpitäminen suhteessa.

Tamperelaisnäyttelijät suosittelevat parisuhdekurssia lämpimästi.

– Se ei ole työläs eikä vaikea järjestelmä. Kannattaa hakea apua omiin kipupisteisiin. Ja vaikka kaikki on hyvin, kurssi on hyvä mittari arvioida suhdetta, rohkaisee Blackburn.

– Kun esimerkkitilanteen näkee videolla, asiaa on helpompi käsitellä ja siitä keskustella, lisää Mänttäri.

Mänttäri ja Blackburn arvostavat sitä, että Tampereen seurakunnat tarjoaa tamperelaisille pareille maksutonta perheneuvontaa sekä verkossa että kasvokkain.

– Jonot osoittavat, että perheneuvonnalle on valtava tarve, pohtii Mänttäri.

– On hienoa, että tämä ei ole rahakysymys eli kaikki apua tarvitsevat parit voivat saada tukea. Huonosti toimiva parisuhde ja huono olo heijastuvat nopeasti myös lasten hyvinvointiin, muistuttaa Blackburn.

Tampereen seurakuntien perheneuvojat Heidi Alatalja ja Taina Paajanen ajattelevat, että kurssista saa parhaiten irti, kun on halua tutkailla omaa käytöstään ja haastaa omia ajattelutapojaan eikä vain kumppanin tapaa toimia tai ajatella suhteessa.

– Avaimia parempaan parisuhteeseen ovat halu ajatusten ja tunteiden jakamiseen sekä kuuntelemiseen, Alatalja ja Paajanen summaavat.

Pari Tunnetta -parisuhdekurssi on arvosensitiivinen eikä opeta, millainen parisuhteen tulisi olla.

Pari tunnetta -nettiparisuhdekurssi